X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

GENT/DILBEEK – De afdeling projectsourcing van X-Care en Talent in Motion bundelen hun krachten en smelten samen tot X-Care In Motion, de grootste Belgische dienstverlener in projectsourcing van verpleeg- en zorgkundigen. De nieuwe entiteit kan nu meer dan 220 medewerkers projectmatig
inzetten in de zorgsector.

 

 

 

 

 

 

Talent in Motion en X-Care zetten hiermee samen het succesvolle traject van de 2 afzonderlijke entiteiten op volle kracht verder. Beide organisaties zijn gebouwd op een gelijkaardig DNA. Ze hebben allebei een bedrijfscultuur die zeer grote gelijkenissen en synergiën vertoont, waardoor de kans op slagen van deze fusie gewaarborgd is.
Op deze wijze worden de projectsourcing activiteiten van beide bedrijven enthousiast verder gezet onder de vleugels van Planet Group. Daarnaast blijven de twee andere divisies van X-Care, met interim en freelance verpleegkundigen, op dezelfde wijze als voorheen hun diensten verder zetten.
“Beide bedrijven vertrekken vanuit een sterke HR aanpak en willen dit elan behouden en waar mogelijk nog versterken.”, lichten Mona Hulsmans en Jan Van Cauwelaert, beide bestuurder bij Talent in Motion, toe.
“De bewezen warme en persoonlijke aanpak van beide bedrijven heeft geleid tot erkenningen in het jaarlijkse Great Place To Work ® onderzoek. Ons credo wordt ‘samen beter worden’. “

“Deze samenwerking levert belangrijke voordelen op voor onze medewerkers én onze klanten. Beide afdelingen zullen langzaam naar elkaar toegroeien om dit succesvol te realiseren”, zegt Sam Baro, CEO van Planet Group.
“De verpleeg -en zorgkundigen krijgen een grotere verscheidenheid aan projecten aangeboden bij een groter aantal zorgorganisaties, waardoor meer kansen ontstaan om te groeien binnen een grotere organisatie, mede door een sterke regionale aanpak. Hun klanten kunnen hierdoor rekenen op een nog meer gerichte inzet voor de invulling van hun verpleegkundige noden. In een markt gekenmerkt door tekorten wordt X-Care in Motion dé referentiepartner voor de zorg.”

Over Talent in Motion

Talent in Motion werd opgericht in 2010 door Mona HULSMANS en Jan VAN CAUWELAERT.
Talent in Motion is een unieke partner voor verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare.
Jan en Mona, de oprichters van Talent In Motion, blijven zowel operationeel en als aandeelhouder aan boord bij X-Care In Motion. Talent in Motion heeft vandaag meer dan 130 medewerkers (waarvan 120 verpleeg- en zorgkundigen) met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Over Planet Group en X-Care

Planet Group, opgericht in 2006 door CEO Sam BARO, is een toonaangevende HR-expert gespecialiseerd in Flexible & Temporary Staffing binnen HR (HR-Planet), IT (IT-Planet) en de zorgsector (X-Care) in België.
Vandaag stelt de volledige groep meer dan 1000 mensen tewerk, met een geconsolideerde omzet van meer dan 50 miljoen euro.
X-Care is dochteronderneming van PLANET Group met focus op projectsourcing en interim van verpleeg – en zorgkundigen voor de zorgsector (ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorg, ea...). X-Care heeft op heden 110 medewerkers aan boord (waarvan 90 verpleeg -en zorgkundigen), zendt jaarlijks 500 interimverpleegkundigen uit, en heeft meer dan 200 freelance verpleegkundigen op project bij de klanten.