Securex en X-Care slaan de handen in elkaar voor nationale griepvaccinatiecampagne

Securex en X-Care slaan de handen in elkaar voor nationale griepvaccinatiecampagne

Securex is een HR Partner die onder andere een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk aanbiedt aan bedrijven. Veel werkgevers doen al verschillende jaren beroep op deze dienst van Securex om hun werknemers te beschermen tegen de griep door middel van vaccinaties. In 2018 ontvingen maar liefst 30.000 werknemers bij verschillende bedrijven een vaccin. Omdat dit tijdens deze piekperiode heel wat extra werkdruk met zich meebrengt voor de verpleegkundigen van Securex,  besloten zij om hiervoor dit jaar samen te werken met X-Care.

Partnership

“De keuze om een partnerschap met X-Care aan te gaan was door Securex snel gemaakt,” zegt Eline Destorme, accountmanager bij X-Care. “We hadden de afgelopen jaren reeds een aantal succesvolle samenwerkingen voor  bedrijfsverpleegkundigen en gezondheidsbeoordelingen. Wij zijn ervan overtuigd dat we door onze ervaring en kennis de geknipte partner zijn om deze campagne nog vlotter en efficiënter te laten verlopen.”

Opzet van de campagne

X-Care zal tijdens deze nationale griepcampagne de outsourcing van de verpleegkundigen voor het plaatsten van het vaccin voor z’n rekening nemen. Bovendien staat X-Care ook in voor de volledige planning van de bedrijfsbezoeken. Om de volledige  campagne zo vlot mogelijk te doen verlopen, voorziet X-Care maar liefst negen fulltime verpleegkundigen om deze klus te klaren. “De verpleegkundigen die zullen meewerken aan deze campagne hebben we zorgvuldig geselecteerd,” aldus Destorme. “We moesten namelijk rekening houden met de specifieke competenties die verwacht worden voor dit project, dat toch heel wat verschilt van de doorsnee job als verpleegkundige. We hebben dan ook getracht om elke verpleegkundige op zijn of haar sterkte in te schakelen.”

Inzetten op competenties

Drie van deze verpleegkundigen zullen vanuit het Securex kantoor te Drongen de planning per regio  op zich nemen.  Zo is er per de volgende regio’s één planner voorzien: de regio Oost- en West-Vlaanderen, de regio Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en de regio Waals-Brabant en Wallonië. Zij zullen in zeer nauw contact met de bedrijven werken en steeds een zo efficiënt mogelijke planning nastreven. Hiervoor werden mensen geselecteerd die sterk zijn in planning en administratie.
De zes andere verpleegkundigen gaan effectief de baan op als prikverpleegkundige. Zij zullen bij de desbetreffende bedrijven de werknemers vaccineren. Zo zijn er per regio twee verpleegkundigen voorzien om een vlotte afhandeling van de grote vraag te kunnen garanderen. Van deze verpleegkundigen wordt een zeer grote flexibiliteit en stressbestendigheid verwacht, aangezien ze vaak onderweg zullen zijn.

Belang van preventie

“Voor X-Care is het de eerste keer dat we zo’n grootschalige campagne helemaal zelf mogen opzetten voor een grote partner als Securex. We zijn vereerd dat zij aan ons gedacht hebben als prefered partner en we zijn vastbesloten om er met dit team een succes van te maken,” zegt Destorme. “Uiteraard hopen we dat dit het eerste project van velen kan worden, en dat we ook dit segment van de zorgsector verder kunnen uitbouwen in de toekomst. We moeten immers meer en meer inzetten op preventie en het voorkomen van ziekten, binnen de gezondheidszorg, en X-Care kan daar zeker een rol in spelen."