Planet Group bedrijven zijn opnieuw ‘Great Places to Work’

Planet Group bedrijven zijn opnieuw ‘Great Places to Work’
IT-Planet, HR-Planet en X-Care, drie bedrijven onder de Planet Group, kregen dit jaar opnieuw het Great Place to Work-certificaat. Het bekroont opnieuw de jarenlange inzet die het bedrijf stelt in het welzijn en het werkplezier van zijn medewerkers, zegt CEO Sam Baro.

Opnieuw horen drie ondernemingen onder de Belgische Planet Group bij de selectie van Great Place to Work, een jaarlijkse lijst van bedrijven die het internationale Great Place to Work Institute samenstelt in samenwerking met de Vlerick School of Management en werkzoekendenplatform Jobat. Het gaat om IT-Planet, HR-Planet en X-Care, bedrijven die temporary staffing leveren in respectievelijk informaticadiensten, human resources en zorg.

Geweldige werkplek

Het Great Place to Work Institute voert ieder jaar een gestandaardiseerd onderzoek uit om de bedrijven eruit te lichten die de meest stimulerende werkomgeving bieden. Die test berust op twee pijlers: Enerzijds is er de Culture Audit die het HR-klimaat binnen het bedrijf onder de loep neemt. Anderzijds is er de Trust Index die een peiling is bij het personeel naar hun bevindingen over hoe geweldig het is om bij hun werkgever te werken. Twee derde van de uiteindelijke score wordt door die laatste bepaald. “Geweldige werkplekken worden gekenmerkt door een grote mate van vertrouwen, trots en plezier op de werkvloer”, zegt Kristien Van Bruystegem, projectmanager bij het Great Place to Work Institute. “De resultaten zijn grotendeels gebaseerd op de mening van de werknemers.”
Dat laatste, zegt Planet CEO Sam Baro, blijft de belangrijkste opsteker uit de toekenning van het certificaat. “We doen er alles aan om onze mensen de drive te bezorgen om iedere dag het beste van zichzelf te komen geven, en om mee met ons te groeien. Maar het creëren van zo’n stimulerende werkomgeving is maar één ding: de belangrijkste prestatie wordt dagelijks geleverd door de medewerkers zelf. Zij bouwen samen aan een geweldige werkplek. Wat dat betreft worden ook onze andere bedrijven, zoals videobedrijf Wellplayed en zorgmediabedrijf ZorgAnders, hiermee bekroond: ze werken, dankzij de mensen die er werken, volgens dezelfde cultuur van doeners zonder gedoe.”

Trends Gazelle nominatie

Zo werd IT-Planet opnieuw genomineerd tot Trends Gazelle (snelst groeiende ondernemingen) voor de provincie Oost-Vlaanderen. Een nieuwe kroon op de groei die de groep verderzet, met 180 nieuwe krachten die momenteel worden gezocht bovenop de 800 die ze in dienst heeft. Ondertussen wordt ook de fysieke organisatie van de Planet Group uitgebreid, met alvast een extra kantoor in Antwerpen en nieuwe filialen in andere provinciehoofdsteden die nog in de steigers staan.