Primeur: X-Care verpleegkundige krijgt bakfiets als ‘bedrijfswagen’

Primeur: X-Care verpleegkundige krijgt bakfiets als ‘bedrijfswagen’

X-Care, all-round HR-dienstverlener in de zorgsector en zusterbedrijf van de Gentse holding Planet Group, zorgde deze week voor een bescheiden primeur. Aangezien zij ecologie hoog in het vaandel dragen, werd besloten om in de plaats van een bedrijfswagen een elektrische bakfiets ter beschikking te stellen aan een verpleegkundige. De eerste X-Care bakfiets rijdt vanaf vandaag dus rond in Gent!

Planet en ecologie

In juni nam Planet Group zijn intrek in hun nieuwe laag-energie kantoorgebouw, het Planet Business Center naast de R4 aan THE LOOP in Gent. Er werd ook geïnvesteerd in de aankoop van een vlakbijgelegen bos (Elsbrouckbos) van 1,5 ha, waarvoor in de volgende jaren in samenwerking met de werknemers een volledig ecologisch beheerplan zal opgesteld worden.  Medewerkers van de backoffice werden nu reeds aangemoedigd om met de fiets naar het werk te komen. Zo werden er overdekte fietsenstallingen voorzien en douches. Maar de verpleegkundigen bleven nog even in de kou staan. Tot nu.

De X-Care bakfiets

Sam Baro (Managing Director): “Een van onze verpleegkundigen woont in centrum Gent en zou aan de slag gaan op een thuiszorgproject in een van de drukke Gentse buurten. Een auto was voor haar dus absoluut geen meerwaarde, en bovendien is er al voldoende verkeer in de binnenstad. Samen met haar kozen we ervoor om als werkgever een bakfiets ter beschikking te stellen. Zo kan zij zich toch vlot verplaatsen in de stad, zonder aan comfort in te boeten.”

Ontdek onze reportage op AVS: