Werken in FPC Gent via X-Care

X-Care is vaste partner van het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Gent en van het nieuwe FPC Antwerpen dat deze zomer zijn deuren opent. Via ons kan je er vast aan de slag gaan, of kan je deel uitmaken van hun flex-pool en enkel op je vrije dagen ingeschakeld worden.

Over FPC Gent

FPC Gent is een forensisch psychiatrisch centrum waar geïnterneerden behandeld worden. Geïnterneerden hebben een psychiatrische stoornis en hebben daarnaast een delict gepleegd. FPC Gent werkt aan een veiligere samenleving door het risico op delicten door (ex-) geïnterneerden te verminderen en hen te resocialiseren en te re-integreren in de maatschappij. Voorheen was er voor veel geïnterneerden enkel plaats in gevangenissen. Met de komst van FPC Gent kunnen deze mensen behandeling krijgen voor hun stoornis.

De mogelijkheden

Zowel voor FPC Gent als voor FPC Antwerpen zijn we op zoek naar vaste krachten, voornamelijk (psychiatrisch) verpleegkundigen. Daarnaast is er een ook zogenaamde 'flexpool' van flexibele krachten die enkele dagen per maand (afhankelijk van jouw beschikbaarheden) ingeschakeld worden. Voor deze flexpool zoeken we hoofdzakelijk verpleegkundigen, bij voorkeur met enige ervaring binnen de psychiatrie.

Werken in de forensische psychiatrie betekent werken in een unieke setting met een complexe maar boeiende patiëntendoelgroep. Het doel is om samen met alle medewerkers de kwaliteit van de zorg voor en het welzijn van de patiënten op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Is dit iets voor jou? Contacteer ons dan voor meer informatie of kom langs op onze Pop-Up Jobdag.